


1. Chia-vanukas mangolla ja kookoksella
Täyttävä ja terveellinen vanukas, joka on helppo valmistaa jo edellisenä päivänä. Jos retkelle lähtee useampia, tee erilliset vanukkaat pieniin purkkeihin.
Ainesosat 4 henkilölle:
2 purkkia kookosmaitoa (à 250 ml)
1 dl maustamatonta jogurttia
5 rkl chia-siemeniä
3/4 dl kookoshiutaleita
1/2 tl vaniljasokeria
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 mm suolaa
250 g pakastettua mangoa
1/2 limen mehu
Valmistus:
Sekoita kulhossa kaikki ainekset mangoa ja limeä lukuun ottamatta. Sekoita tasaiseksi minuutin ajan. Jaa neljään lasiin tai purkkiin. Laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Sulata mango, sekoita limemehun kanssa ja laita chia-vanukkaan päälle. Saat vaihtelua laittamalla vanukkaan päälle erilaisia marjoja, hedelmiä ja siemeniä.

2. Broileri-, avokado- ja fetawrapit
Wrapit ovat kätevä eväs mukana repussa. Kun valmistat ja pakastat broilerin etukäteen, wrappien kokoaminen käy helposti ennen retkelle lähtöä.
Ainesosat 4 henkilölle:
4 broilerifileetä
4 tl oreganoa
200 g fetajuustoa
2 dl ranskankermaa
1 valkosipulinkynsi
2 avokadoa
2 tomaattia
1 paprika
1/2 kurkku
1 punasipuli
1/2 salaatinkerä
2 rkl hienonnettuja timjamia
4 isoa vehnätortillaa tai rieskaa
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
Valmistus:
Mausta broilerifileet suolalla, pippurilla ja oreganolla. Suikaloi broileri ja paista öljyssä. Murenna fetajuusto kulhoon ja sekoita joukkoon ranskankerma ja puristettu valkosipuli. Paloittele avokado, paprika, tomaatti ja kurkku ja suikaloi punasipuli ja salaatti. Jaa salaatti tortillaleiville. Lisää kasvikset, broileri ja fetajuustoseos ja ripottele päälle timjami. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Taittele ja laita paperin sisään.

3. Juusto- ja pekonimuffinit
Ota kahvitermos esille ja herkuttele ruokaisilla muffineilla, jotka sopivat täydellisesti välipalaksi retkille. Muffinit voi syödä kylminä, joten voit leipoa ne jo edellisenä päivänä tai vaikkapa pakastaa tulevien retkien varalle.
Ainesosat, 12 kpl:
4 kevätsipulia
150 g pekonia
2,5 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
50 g voita
2 dl juustoraastetta
2 dl kermaviiliä
Valmistus:
Laita uuni päälle 225 asteeseen. Suikaloi kevätsipuli ja pekoni. Paista pekoni rapeaksi ja valuta rasva talouspaperin päällä. Leikkaa voi ohuiksi viipaleiksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja voi. Lisää kermaviili ja juusto ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Sekoita joukkoon kevätsipuli ja pekoni. Jaa taikina muffinivuokiin ja ripottele päälle vähän juustoa. Paista uunissa 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä! Jos haluat kasvisversion, pekonin voi korvata aurinkokuivatuilla tomaateilla tai muilla hyvillä kasviksilla.