Vilja, 13 vuotta
Kun Vilja oli 8-vuotias, hänellä todettiin ADHD. Vilja näkee diagnoosin luonnollisena osana itseään ja jakaa mielellään kokemuksiaan. Fyysinen aktiivisuus on aina ollut Viljalle hyvinvoinnin kannalta erittäin tärkeää. Hänelle se tarkoittaa usein reippaita kävelyitä, ratsastusta, pyöräilyä, voimistelurenkaita ja tunturivaelluksia. Vilja on myös kokeillut monia ohjattuja lajeja, kuten jalkapalloa, uintia ja voimistelua, mutta ei koskaan koukuttunut niihin. Hän yksinkertaisesti suosii liikettä omilla ehdoillaan.
Rebecka, 27 vuotta
Rebecka pelasi jalkapalloa 3-divisioonan joukkueessa, tähtäimenään mestaruussarja. Äkkiä kaikki muuttui, kun hän sairastui harvinaiseen sairauteen, joka halvaannutti kehon vyötäröstä alaspäin. Vuosi sairastumisen jälkeen liikunnan kaipuu kasvoi liian suureksi. Rebecka testasi pyörätuolitennistä ja rakastui siihen välittömästi. Vain muutamaa vuotta myöhemmin hänestä oli tullut Ruotsin paras naispuolinen pyörätuolitennispelaaja, jolla on hallussaan useita kansainvälisiä titteleitä.
Mona, 31 vuotta
Monalla on kolme lasta, ja aivan kuten monille muillekin, arjen palapeli on haastava. Hän on aina ajatellut, että liikkuminen arjessa on tärkeää. Tästäkin huolimatta liikunta on ajoittain jäänyt muiden prioriteettien alle.
Nykyään Mona treenaa säännöllisesti. Kävelyitä, kotijumppaa ja välillä juoksulenkkejä isompien lasten kanssa. Luonnollinen ja helppo tapa viettää aikaa lasten kanssa.
Monalle treenit on se paikka, jossa hän antaa itselleen luvan ladata akkuja. Kuin arjen hengähdystauko, jossa ei tarvitse suorittaa.
Ingrid, 86 vuotta
Ingridille liikunta on aina ollut erittäin tärkeää, eikä vähiten henkisen hyvinvoinnin vuoksi. Nuorempana hän kilpaili juoksussa ja korkeushypyssä. Nykyään kävelee hän päivittäin 5-8 km, treenaa kotona omalla jumppaohjelmallaan ja hoitaa puutarhaa, jossa hän nostelee painavia multasäkkejä, leikkaa ruohoa, viljelee ja haravoi. Ingrid uskoo vaivattomuuteen – aina ei tarvitse mennä salille treenatakseen.